צילום : R od W addington
אוכל ומסעדות מדריך למטייל

המטבח הזנזיברי

המטבח הזנזיברי הוא תערובת של מסורות קולינריות שונות שכוללות את המטבח של בנטו, המטבח הערבי, הפורטוגזי, ההודי, הבריטי, ואפילו המטבח הסיני המקבל במטבח זה ייצוג

המטבח הזנזיברי משקף את ההשפעות המגוונות של התרבויות השונות על זנזיבר, וזאת מאחר וזנזיבר הנה רב-תרבותית ורב- אתנית. המטבח משקף את המורשת העשירה הסוואהלית של זנזיבר יחד עם ההשפעות המגוונות של שאר המתיישבים באי.

ריכזנו עבורכם את המאכלים העיקריים של זנזיבר

אורז ביריאני (Biryani) ואורז פילאו /פילאף (pulao/ Pilaf)

שני המאכלים האלה מכילים את אותם מרכיבים אך מבושלים אחרת,

אורז ביריאני שמקורו בהודו, הוא אורז המבושל במגוון תבלינים ומוגש לצד בשר או דג ברוטב קארי.

אורז פילאו (שמקורו בפרס) לעומת זאת מבושל יחד עם התבלינים והבשר (או הדג) בסיר אחד.

אורז ביריאני או אורז פילאף יכלול בזנזיבר בשרים כגון בשר בקר, בשר עז או  דג.

אורז פילאו יהיה בדרך כלל פיקנטי יותר וטיפה יבש ולכן מוגש בהרבה מסעדות בנזיבר עם דג מטוגן בשמן עמוק.

אורז הפילאו הוא המאכל המסורתי ביותר בזנזיבר, והוא מוגש בחתונות וחגיגות.

תערובת זנזיבר /אורוג'ו (Urojo Zanzibar mix)

את המאכל הזה שהוא בעצם תערובת של מספר מאכלים תוכלו למצוא כמעט בכל מקום בזנזיבר הרוטב של המאכל הזה הוא רוטב מבוסס קמח שלתוכו מערבבים לימון, מנגו, קוביות תפוחי אדמה, פירה מטוגן, שבבי תפוח אדמה צ'אטני ועוד.

מנדאזי (Mandazi)

The doughnut cakes of Dar es Salaam Streetsמאפה סוואהילי מטוגן בשמן עמוק, ידוע גם כלחמנייה סוואהלית או סופגניית קוקוס סוואהלית (את הסופגנייה מכינים עם חלב רגיל או חלב קוקוס) סוג של סופגנייה משולשת במתיקות עדינה שמוסיפים לה לעיתים גם הל, תוכלו למצוא אותה ועוד מאפים דומים, בכל רחבי זנזיבר, בדרך כלל מלווה במשקה חם או מיץ פירות סחוט טרי.

מישיקקי (mishikaki)

מישיקקי הוא בעצם שיש קבב זנזיברי, ניתן להשיג מישיקקי עוף או בקר שהושרה תיבול מקומי ונצלה על האש, בהרבה מאוד מקומות ברחובות זנזיבר.

צ'יפס מאיאי / זגה (Chips Mayai /Zege)

זהו מאכל המשלב צ'יפס מתפוחי אדמה מטוגן יחד עם ביצה (אומלט צ'יפס) ואפשר למצוא תבשיל זה כמעט בכל מקום בזנזיבר. אפשר להוסיף למאכל הזה בזמן הטיגון גם שיש-קבב שנקרא בזנזיבר מישיקקי (mishikaki) או כל בשר אחר ואז המאכל הזה נקרא זגה (Zege), אפשר להוסיף למאכל הזה רוטב עגבניות וצ'ילי.

פרי הדוריאן

Durioזהו אומנם לא מאכל אלא פרי מקומי, אבל אחד מהפירות היותר מיוחדים של המקום, זהו כנראה הפרי הכי מסריח שתתקלו בו, אבל גם הכי טעים כנראה ("ריח גיהינום וטעם גן עדן"), בגלל ריחו אסור להכניס את הפרי למלונות אוטובוסים או שדות תעופה. הפרי טעים למאכל כמו שהוא או מבושל וכחלק ממאכלים אחרים.

מנוע חיפוש בתי מלון בזנזיבר

מנוע השוואת מחירי טיסות לזנזיבר

תגובות חדשות באתר

הרשמה לעדכוני מבצעי טיסות ונופשונים

המלצות גולשים לטיול

חבילות ספארי בטנזניה